Däcksäsongen är här - boka ditt däckhotell idag!
Boka direkt

Riktning

Boka direkt

Riktning

Skakar det i ratten när du kör i högre hastigheter? Det kan bero på att dina fälgar är ovala.

Rikta dina fälgar

Riktning innebär att återställa en deformerad eller skev fälg till dess ursprungliga form. Fälgar som har körts i ett potthål eller fått en större smäll av exempelvis en trottoarkant kan behövas riktas.

Varför ska man rikta sina fälgar?

Först och främst bör du rikta dina fälgar för att öka din körupplevelse. Då din fälg är oval så känner man ofta av vibrationer i antingen ratten eller i kupén vilket försämrar komforten. Något annat som även påverkas negativt kan vara bilens väghållning. I det högre hastigheterna kan fordonet bli svårkontrollerat och pendla fram och tillbaka på vägbanan. Om man kör med en oval fälg under en längre period kan vibrationerna göra så att däck eller bussningar slits onödigt fort.

Hur riktar man en fälg?

Det första vi gör är att identifiera skadan. Det ser man oftast med ögonen men för att vara helt säker så använder vi en indikatorklocka, vilket visar exakt hur många millimeter fälgen har blivit skev. För att kunna återställa fälgen till dess ursprungliga form ska den först värmas upp. Detta gör vi med gasol tills aluminiumet är tillräckligt böjbart. Aluminiumet kan vara olika hårt pågrund av tjocklek, därför krävs erfarenhet och kunskap för att veta hur mycket fälgen ska pressas. En kunskap som vi besitter. Det allra flesta skador går att fixa till. Vi riktar både aluminium och plåtfälgar, alla sorters fälgar upp till 26 tum.

Har du några frågor till oss innan du bokar?

Kontakta oss så hjälper vi dig så fort vi kan!
Kontakta oss