FÄGRENOVERING

FÄGRENOVERING

Har du skrapade, missfärgade eller trasiga fälgar?
Gör både miljön och plånboken en tjänst och renovera dem istället för att köpa nya. Vi åtgärdar alla typer av skador.


Fälgarna har en stor betydelse för din bils utseende

Välj mellan ett oändligt antal kulörer och olika sorters finish för att hitta det du tycker är snyggast för just din bil. Kombinera med "Diamond Cut"-svarvning för en tvåfärgad design, eller lägg till metalliska accenter för en personlig touch.

Fälgarnas lack är en viktig del för att bibehålla eller höja bilens utseende och värde. Vi på LBM Fälgrenovering erbjuder lackering av både in- och utsida av fälgen för att ge bilen ett enhetligt utseende och skydda fälgen från korrosion och slitage. För att klara högt ställda krav på ytfinish, funktion och miljö i industriella sammanhang är det nödvändigt att förstå processen och vilka förutsättningar som bäddar för ett perfekt resultat.Vi använder högkvalitativa våtlackeringar och arbetar grundligt med ytan för att säkerställa en hållbar lack med lång livslängd och bästa möjliga finish. Lita på oss för att ge dina fälgar ett professionellt utseende och skydd!


Vi samarbetar med lokala företag för att ta fram den specifika kulören du är ute efter. Oavsett om du vill lacka dina fälgar i regnbågens alla färger eller matcha kulören till din tjänstebil är du välkommen in så kan vi planera din personliga design tillsammans.

Pulverlack

I dagsläget använder vi våtlack för alla våra fälgar, vi börjar erbjuda pulverlackering under sommaren 2023. Kontakta oss idag för mer information om våra tjänster och priser.

Skrapade fälgar förstör bilens helhetsintryck.

Har du kört emot en trottoarkant? Har du stenskott, märken eller andra fula skador på ekrarna? Höj bilens utseende och värde genom att reparera skadorna. Vi återställer dina skadade/slitna fälgar till deras ursprungliga utseende.

Diamond Cut

Vår helautomatiska CNC-maskin ser till att dina fälgar får bästa möjliga finish. Vi är stolta över att ha en CNC av högsta kvalitet och därför kunna erbjuda dig fälgar som ser ut som fabriksnya oavsett tillverkare.

Fälgens profil läses av med hjälp av laser- eller probefunktion för att leverera bästa tänkbara precision och resultat. Vi svarar fälgar upp till 28”.

Kombinera ditt val av finish på svarvningen med ett oändligt antal kulörer samt din valda finish på klarlacken för att skapa din alldeles egna design. Bara din fantasi sätter gränser här.


Privatleasing

Leasar du din bil? Spara tusenlappar på att renovera fälgarna hos oss innan återlämning av bilen. Genom att reparera fälgarnas skador och återställa dem till sitt ursprungliga utseende kan du undvika dyra avdrag som ofta görs till fullpris för nya originalfälgar. Detta kan vara otroligt kostsamt i jämförelse med reparera skadorna!

Miljö och hållbarhet

Att reparera en fälg är en hållbar lösning som dessutom kostar betydligt mindre än att köpa en ny fälg. Tänk cirkulärt både för miljön och för din plånboks skull.


Att renovera dina fälgar är ett miljövänligt alternativ till att köpa nya fälgar. Genom att renovera befintliga fälgar minskar du mängden avfall och redan bearbetat material som slängs och behöver återvinnas. Dessutom kräver tillverkning av nya fälgar stora mängder energi och resurser vilket leder till ökade koldioxidutsläpp och onödig råvaruåtgång.

Genom att välja att renovera dina fälgar bidrar du till en minskad miljöpåverkan. På så sätt kan du både spara pengar och göra en insats för miljön.

Processen

Renovering av fälgar inkluderar en rad olika processer, såsom rengöring, polering, slipning, blästring, svetsning, svarvning och målning. Först och främst rengörs fälgarna noggrant för att få bort all smuts, olja, asfalt, flygrost och annat som stör processen. Efter rengöring bedöms vilka åtgärder som behöver vidtas. Om fälgen har bucklor eller repor kan de slipas och poleras för att ta bort eventuella defekter. Om fälgen har rostiga eller korroderade områden, måste dessa områden slipas bort och sedan målas över för att förhindra framtida korrosion.


Efter reparationer och förberedelser är det dags att lackera fälgen. Vi samarbetar med lokala företag för att ta fram den specifika kulören du är ute efter. Fälgarna kan lackeras i en färg som matchar bilens kaross eller en helt annan färg för att ge bilen ett annorlunda utseende. Det är också möjligt att måla fälgen i flera olika färger eller mönster, såsom tvåfärgade eller med metalliska accenter.

Det är viktigt att notera att renovering av fälgar är en tidskrävande process. Det kan ta några dagar för att slutföra en renovering av fälgar beroende på vilka åtgärder som behöver vidtas.


Slutligen är renovering av fälgar ett bra sätt att återställa utseendet på dina fälgar och ge bilen ett fräscht utseende. Genom att reparera och renovera dina befintliga fälgar hos oss kan du också spara pengar och undvika att köpa nya fälgar.

Skakar det i ratten när du kör i högre hastigheter? Det kan bero på att dina fälgar är ovala.


Rikta dina fälgar

Riktning innebär att återställa en deformerad eller skev fälg till dess ursprungliga form. Fälgar som har körts i ett potthål eller fått en större smäll av exempelvis en trottoarkant kan behövas riktas.

Varför ska man rikta sina fälgar?

Först och främst bör du rikta dina fälgar för att öka din körupplevelse. Då din fälg är oval så känner man ofta av vibrationer i antingen ratten eller i kupén vilket försämrar komforten. Något annat som även påverkas negativt kan vara bilens väghållning. I det högre hastigheterna kan fordonet bli svårkontrollerat och pendla fram och tillbaka på vägbanan. Om man kör med en oval fälg under en längre period kan vibrationerna göra så att däck eller bussningar slits onödigt fort.

Hur riktar man en fälg?

Det första vi gör är att identifiera skadan. Det ser man oftast med ögonen men för att vara helt säker så använder vi en indikatorklocka, vilket visar exakt hur många millimeter fälgen har blivit skev. För att kunna återställa fälgen till dess ursprungliga form ska den först värmas upp. Detta gör vi med gasol tills aluminiumet är tillräckligt böjbart. Aluminiumet kan vara olika hårt pågrund av tjocklek, därför krävs erfarenhet och kunskap för att veta hur mycket fälgen ska pressas. En kunskap som vi besitter. Det allra flesta skador går att fixa till. Vi riktar både aluminium och plåtfälgar, alla sorters fälgar upp till 26 tum.

De allra flesta skadorna går att återställa. Fälgar som har fått en spricka och läcker luft eller förlorat en bit aluminium kan vi reparera genom svetsning (TIG).


Sprucken fälg

Ifall en spricka skulle uppkomma i fälgen kan det eventuellt utgöra en stor fara. Det är möjligt att svetsa spruckna fälgar så att de blir täta och mekaniskt korrekta. Svetsning av aluminium är en ytterst känslig process som endast de mest erfarna svetsarna kan utföra på ett tillfredsställande sätt.


Aluminium har låg en smältpunkt

Med en smältpunkt på cirka 660°C är aluminiums smältpunkt relativt låg jämfört med ståls smältpunkt på cirka 1500°C. Trots detta kräver svetsning av aluminium relativt hög värme eftersom aluminium har en ledningsförmåga som är dubbelt så hög som för stål.


Aluminium bildar ett oxidskikt

När aluminiumytan utsätts för syre bildas ett oxidskikt på ytan. Oxidskiktet har en smältpunkt på hela 2060ºC vilket gör att skiktet inte smälter under svetsningen. Trots detta bidrar värmen från svetsningsprocessen till att oxidskiktet bildas snabbare. Detta är anledningen till att skiktet måste avlägsnas före och under svetsningen för att möjliggöra svetsning av aluminium. Det finns flera metoder för att avlägsna oxidskiktet, och det finns särskilda svetsningsmetoder som bryter ner oxidskiktet såsom TIG och MIG-svetsning.

KONTAKTA OSS IDAG

KONTAKTA OSS IDAG

Tack så mycket, vi återkommer så fort vi kan!
Oops! Något gick snett, vänligen försök igen!